ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΠΡΟΣ:Θέλει να δει την πρώην Κύπρια σύζυγο του ο αεροπειρατής - «Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα» σχολιάζει ο Αναστασιάδης


Έληξε η αεροπειρατεία της πτήσης MS181 της EgyptAir, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.Γύρω στις 14:40 ο φερόμενος αεροπειρατής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εξήλθε του αεροσκάφους με τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε στην Αστυνομία.
νεότερη ενημέρωση 18.06
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε την πτήση MS181 της EgyptAir, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ούτε και κατά πόσον αυτός είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ την ίδια ώρα οι κυπριακές αρχές διαβεβαιώνουν ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Δράστης της αεροπειρατείας είναι ο Ιμπραήμ Ζαμάχα, ο οποίος φέρεται να είναι Αιγύπτιος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο αεροπειρατής ζητεί από την Αστυνομία να παραδώσει επιστολή στην πρώην σύζυγό του, η οποία είναι Κύπρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην σύζυγός του μεταφέρεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη - Μάρτιν Σουλτς για το θέμα

Δεν έχει να κάνει με τρομοκρατία η αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egypt Air, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα ο ίδιος χαριτολογώντας είπε ότι ' όλα για μια γυναίκα γίνονται'.

«Εύχομαι οι εμπλεκόμενοι να βιώσουν τον αποτελεσματικό και επαγγελματικό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.



Τι δήλωσε ο ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών 

Σε δηλώσεις του ο ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων είπε πως έχει επιτραπεί η έξοδος από το αεροσκάφος σε γύρω στα 50-57 πρόσωπα και «προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε επαφή με το πρόσωπο που διενήργησε την αεροπειρατεία». Επικαλούμενος πληροφορίες, ο ΓΔ του ΥΠΕΞ είπε ότι στο αεροσκάφος βρίσκονται ακόμα γύρω στα 15-20 άτομα, «αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» πρόσθεσε.
Ανέφερε πως στο αεροσκάφος, πέραν των επιβατών και του πληρώματος, υπήρχαν και άλλοι υπάλληλοι της εταιρείας που μετέβαιναν στην Αλεξάνδρεια για να μετεπιβιβαστούν για άλλο προορισμό.

Ο κ. Ζήνων είπε πως ο αεροπειρατής είναι ένας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αν είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. «Υπήρξε αυτή η πληροφορία, όμως δεν έχω επίσημη επιβεβαίωση, ούτε για τα κίνητρα» ανέφερε.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και των επιβατών του αεροσκάφους αλλά και των πολιτών αυτής της χώρας», είπε, προσθέτοντας πως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστούν αυτές οι δύο προτεραιότητες.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις αιγυπτιακές Αρχές, είναι μαζί μας και ο πρέσβης της Αιγύπτου και σε συνεργασία διαχειριζόμαστε αυτό το επεισόδιο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών το αεροσκάφος ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακος να του επιτραπεί η προσγείωση λόγω έλλειψης καυσίμων.

«Πράγματι δώσαμε τη συγκατάθεσή μας διότι επέβαιναν γύρω στα 70 πρόσωπα στο αεροσκάφος. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακος σε απομονωμένη περιοχή, κάτω από την επιτήρηση των αρχών ασφαλείας. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου προσήλθαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Αμύνης, Μεταφορών και Δικαιοσύνης και φυσικά ο Υπουργός Εξωτερικών και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και η ομάδα διαχειρίζεται την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε



Στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας οι επιβάτες της πτήσης των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

Στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέρονται όλοι οι επιβάτες της πτήσης των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από αεροπειρατεία.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έκλεισε για όλες τις πτήσεις, οι οποίες προωθούνται στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ η πρόσβαση στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι πολύ δύσκολη.

Ο αεροπειρατής συνομιλεί με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, ο οποίος στη συνέχεια επικοινωνεί με το Κέντρο Κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]