[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα: Αντιδρούν οι οδηγοί.... Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία στον Κατσικά ...Σφοδρές αντιδράσεις απο Δήμο &Περιφέρεια .

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα 3 λεωφορεία που έφτασαν εχθές το μεσημέρι στις 14.00 στον καταυλισμό του Κατσικά μεταφέροντας 170 πρόσφυγες απο την Ελευθερούπολη Καβάλας .
Απο την πρώτη στιγμή οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να κατέβουν και να μπουν στον καταυλισμό βλέποντας τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.
Ετσι εχθές οι οδηγοί διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και οι πρόσφυγες έμειναν πίσω στα λεωφορεία ,τα οποία περέμειναν ανοιχτά υπο την επίβλεψη της αστυνομίας.
Σήμερα το πρωί αν και το κεντρικό συντονιστικό όργανο είχε αποφασίσει 2 απο τα 3 λεωφορεία να κατευθυνθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη και το 3ο σε οργανωμένη δομή στη Λάρισα κάτι  τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καθώς οι οδηγοί αρνούνται να κάνουν νέο δρομολόγιο αν δεν τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία .
Τα λεωφορεία ή θα μείνουν ακινητοποιημένα ή θα φύγουν χωρίς επιβάτες αν προηγουμένως δεν υπογραφούν συμφωνητικά για νέα δρομολόγια .

Αν δεν υπογραφούν τα νέα συμφωνητικά είναι πιθανόν να μην φύγουν τα λεωφορεία και οι οδηγοί, που αναμένουν να φτάσει στα Ιωάννινα  και  ο πρόεδρός τους ,να διανυκτερεύσουν και απόψε σε ξενοδοχείο της πόλης,με τους πρόσφυγες να παραμένουν εκτός  του καταυλισμού Κατσικά ...κάτω απο  δύσκολες  καιρικές συνθήκες ,καθώς σήμερα σημειώνονται κατά διαστήματα βροχοπτώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια  εγκατάστασης νέων προσφύγων στον καταυλισμό ,σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών γνωστοποίησε πως αναστέλλει 
τη συμμετοχή του στο συντονιστικό για το προσφυγικό  και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  στη σχετική ανακοίνωση 
"Ο Δήμος  κατέθεσε  με σοβαρότητα τις συγκεκριμένες προτάσεις του στην κυβέρνηση και στο τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ ειδικά για το μείζον πρόβλημα, αυτό της αποχέτευσης έχει  ήδη προχωρήσει και στην ανάλογη μελέτη του έργου.  
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια  για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά.
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει σαφέστατα διαμηνύσει τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως τα θέματα υγείας και ασφάλειας  
Την  τρίτη «απόπειρα» μεταφοράς προσφύγων την οποία η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από … τα μέσα ενημέρωσης. Πέραν όλων των άλλων οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων – που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν – δημιουργούν εντάσεις σε όσους είδη διαμένουν σε αυτόν.
Για τους παραπάνω λόγους και όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα ζητήματα ουσίας που θέτει ο Δήμος Ιωαννιτών, 
αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό"
Οργισμένη υπήρξε και η δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου ,ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν η χθεσινή καθιστική διαμαρτυρία των προσφύγων  έξω απο το κτήριο της Περιφέρειας   που  με την παρότρυνση άλλων κέντρων ζητούσαν απο τον Περιφερειάρχη να ανοίξει τα σύνορα !
Ο κ.Καχριμάνης μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ,υπογράμμισε πως ότι ζητήθηκε απο την Περιφέρεια το έπραξε αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο..
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον πορόβλημα του καταυλισμού ,το αποχετευτικό ενώ έκρουσε  τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση   επισημαίνοντας  πως αν αυτοί οι  ταλαιπωρημένοιάνθρωποι πρόκειται να μείνουν στον καταυλισμό και τον χειμώνα , η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την μετεγκατάσταση τους απο τις σκηνές σε containers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]