Πώς θα «μοιραστούν» τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ - Αυξήσεις φόρων και μειώσεις αποδοχών

Μια πρώτη εικόνα σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που θα πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση, προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, τα μέτρα αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής:
• 1,8 δισ. ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα και τη νέα έκτακτη εισφορά
• 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις – ασφαλιστικό
• 450 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
• 1,35 δισ. ευρώ από μειώσεις στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία, που αφορούν κατά βάση τα οχήματα, τα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.
Έτσι, μετά από τη συμφωνία αναμένεται να έρθουν αυξήσεις στην αμόλυβδη βενζίνη, το υγραέριο, το φυσικό αέριο, τα τσιγάρα, τα ποτά, την κινητή τηλεφωνία, τη συνδρομητική τηλεόραση, τη χρήση internet, καθώς και τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων
Σύμφωνα με το Mega, σχετικά με την αναφορά για προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αυτό θα προκύψει από το «πάγωμα» προσλήψεων, με την εφαρμογή του κανόνας 1:5 και εφέτος, ενώ άλλες πηγές της κυβέρνησης μιλούσαν και για «πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ).
Σε ό,τι αφορά το «προληπτικό» πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ, τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε αυτό αναμένεται να αποκαλυφθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.
Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]