Σε απεργιακούς ρυθμούς και τα Ιωάννινα [βίντεο-φωτο)

Απεργιακό τριήμερο και στα Ιωάννινα .

Πριν απο λίγη ώρα συνδικάτα εργαζομένων απο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΑΔΕΔΥ ,ΕΛΜΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α)συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας  ενάντια στο ασφαλιστικό -φορολογικό που  αναμένεται να ψηφιστεί  απο την Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή .
Εργαζόμενοι όλων των ηλικιών μαζί  τους και συνταξιούχοι  έδωσαν δυναμικό "παρών" εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα βάρβαρα μέτρα που πρόκειται να "γονατίσουν" το κοινωνικό σύνολο .

Συγκέντρωση  στις 11.00 το πρωί έξω απο το Δημαρχείο και στη συνέχεια  πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ  φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο  νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό  και το νέο φορολογικό.



Υπενθυμίζεται πως αύριο στις 12.00  έχει προγραμματιστεί απο το ΠΑΜΕ   Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο  στο Δημαρχείο Ιωαννίνων .

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ
Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα. Από νωρίς οι απεργιακές φρουρές περιφρούρησαν  την απεργία σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς με πιο μαζικές αυτές στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης και στο Σούπερ Μάρκετ του Καρυπίδη 
Στην κεντρική συγκέντρωση χαιρετισμό έκανε ο Νίκος Έξαρχος από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα ανέφερε : «Ο λαός έχει πλέον την πείρα, βγάζει καθημερινά συμπεράσματα, είναι ώρα να δείξει τη δύναμή του. Αυτό ως ένα βαθμό αντανακλάται και στα χθεσινά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέκτησαν την απόλυτη πλειοψηφία. Η σημερινή μέρα είναι η έναρξη του γενικού ξεσηκωμού που πρέπει να σημάνει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γιαπί, όπου ζει και πονά η εργατιά της πόλης μας.» 
Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα στις απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ για την αυριανή 2η μέρα της απεργίας, στην πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, αύριο στις 12:00 στο Δημαρχείο και στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή στις  10:00 στο Δημαρχείο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]