Σύλλογος Γυναικών Νομού Ιωαννίνων:Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


Ο σύλλογος Γυναικών Νομού Ιωαννίνων καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν το «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο.

Η 1η Μάη,

Είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.
Είναι αφορμή για αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 
Προετοιμαζόμαστε για την 48ωρη απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο όποτε το φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Την ίδια ώρα που με την απεργία της πρωτομαγιάς τιμάμε τους αγώνες που δόθηκαν για το 8ωρο την ίδια ώρα με τη 48ωρη απαντάμε ότι δεν θα χαρίσουμε ότι κατακτήθηκε με το αίμα των εργαζομένων.

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Καλούμε τις γυναίκες που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα της 1ης Μάη. Απεργούμε και παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 08/05/2016 στις 10:00 το πρωί στο Δημαρχείο. Η απεργία στις 8/5 να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν χαρίζουμε τίποτα από όσα κατακτήθηκαν με τους αγώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]