ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Eκαναν 2 φορές Ανάσταση στο ίδιο χωριό ![photos]

Ενα ιδιαίτερο εθιμο αναβίωσε και φέτος στο χωριό Κερασώνα  Πρεβέζης .
Οι κάτοικοι του χωριού έκαναν δύο φορές Ανάσταση με τον άνω Κερασώνα να λέει το Χριστός Ανέστη στις 21.00- 22.00 και τον Κάτω Κερασώνα να εύχεται Χριστός Ανέστη στις 00.00 .
Στον άνω Κερασώνα , όπου έγινε η πρώτη Ανάσταση κατοικούν κτηνοτρόφοι  όπου μένουν εκεί με τα ζώα τους .
Επειδή είναι δύσκολο να μετακινηθούν,  όλα τα χρόνια η Μητρόπολη Πρεβέζης φροντίζει ώστε ο ιερέας να κάνει την πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μονή Φανερωμένης  μαζί με τις δύο καλόγριες του Μοναστηριού  και στη συνέχεια με διαφορά λίγων ωρών οι  κάτοικοι του κάτω Κερασώνα να γιορτάζουν και εκείνοι με τη σειρά τους την Ανάσταση του Κυρίου .


Δεν  λείπουν  βέβαια  και οι περιπτώσεις  που κάποιοι απο τους κατοίκους του επάνω συνοικισμού του χωριού , αφού έχουν κάνει Ανάσταση να  κατεβαίνουν και στον κάτω οικισμό για να συναντήσουν συγγενείς τους  με αποτέλεσμα  να κάνουν  2 φορές Ανάσταση !
Το σίγουρο  πάντως είναι πως το συγκεκριμένο χωριό  που απέχει μισή περίπου ώρα απο τα Ιωάννινα απο τις 21.00 μέχρι και τις 00.00 κινήθηκε και φέτος σε Αναστάσιμους ρυθμούς με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής να μοιράζει κόκκινα αβγά ενώ αναστάσιμα φαναράκια γέμισαν τον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]