ΤΟ MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION & η HELLENIC NEWS OF AMERICA στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή!

KI OMΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Αυτό το μήνυμα αποκόμισαν οι εκπρόσωποι του  MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION , της HELLENIC NEWS OF AMERICA κατά την επίσκεψή τους  στην <<ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ >> του ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ , στην Πωγωνιανή , ένα χωριό της Ηπείρου ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα .
Η κα ΑΝΤΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ κοινωνική λειτουργός & διευθύντρια της Κιβωτού και η κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ κοινωνική λειτουργός της δομής  καλωσόρισαν  τους εκπροσώπους του MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION , της HELLENIC NEWS OF AMERICA
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ προεδρο & ιδρυτη των MAGAF & ΗΝΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΤΗΣ (Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου), ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΤΣΙΑΣ( Μέλος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου), ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ , ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΟΤΗΣ και την κα ΕΒΙΤΑ ΓΑΒΡΑ .
Επειτα απο μια διεξοδική ξενάγηση στο Σπίτι των παιδιών που  η  έκτασή του αγγίζει τα 8.500 τ.μ. και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ( δωμάτια ύπνου ,τραπεζαρία,κουζίνα, αναγνωστήρια, play rooms,βοηθητικοί χώροι )   1.200 τ.μ. η Κιβωτός λειτουργεί ως ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ , ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , με σκοπό ένα ζεστό Σπίτι για παιδιά που έχουν ανάγκη απο μια αγκαλιά, φροντίδα και αγάπη, ενώ η Γεωργική Σχολή και το Οικοτροφείο δίνουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
Οι παραπάνω επισκέπτες παρέδωσαν τρόφιμα για τα παιδιά την Κιβωτού , υποσχόμενοι οτι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν όσο μπορούν στο γιγάντιο έργο που έχει ξεκινήσει ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ .
Τα λόγια της κας Θεοδωρακοπούλου αφοπλιστικά << Το όραμά μας διπλό: αφενός να δημιουργήσουμε μια καινούρια οικογένεια για όλα τα παιδιά της Ηπείρου που αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, αφετέρου να δώσουμε πνοή και ανάπτυξη σε έναν τόπο που δυστυχώς ερημώνει και που το ελληνικό στοιχείο κοντεύει να εκλείψει>>
Ο κ Κοτρότσιος απο την πλευρά του δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη είναι ενα αναβάπτισμα για μένα που εζησα και φοίτησα στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής. Και εγώ και ο κ. Μάτσιας είμαστε απόφοιτοι με πολλές καλές αναμνήσεις. Είμαστε σήμερα εδώ μετα απο τις επαφές των εδώ αντιπροσώπων και τις ενέργειες της κ. Γαβρά για να προσφέρουμε αυτή την μορφή βοήθειας στην ΚΙΒΩΤΟ και στα ορφανά παιδιά – συμπολίτες μας, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις της Ομογένειας που δημιούργησε το MAGAF και η εφημερίδα Hellenic News of America και να δώσουμε το παρόν, δημιουργόντας ενα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους απόδημους Ηπειρώτες και φίλους αυτών απο όλα τα μέρη της Ελλάδας και να δούμε απο κοινού ποιές είναι οι μελλοντικές ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής της Ηπείρου. Ας κάνουμε όλοι τουλάχιστον αυτές τις   άγιες μέρες της πασχαλινής περιόδου  ότι μπορούμε  για να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]