ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ» Κινητοποίηση την Τετάρτη στα κεντρικά της εταιρείας

Οργάνωση στα καταστήματα, συσπείρωση στα κλαδικά σωματεία και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αυτός είναι ο δρόμος που καλούνται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, την Τετάρτη, στις 11 π.μ., προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Αγίου Δημητρίου 63, Αλιμος). Διεκδικούν ενημέρωση για τις εξελίξεις και για τις προθέσεις της εργοδοσίας, καθώς, τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα, καθώς και άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του Ιούνη και του επιδόματος αδείας.
Η απόφαση πάρθηκε την Κυριακή σε Γενική Συνέλευση που έγινε με κοινή πρωτοβουλία τεσσάρων κλαδικών σωματείων (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής). Αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, μετά από κάλεσμα κλαδικών σωματείων.
Η ανταπόκριση των εργαζομένων που έδωσαν το «παρών» στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και πήραν το λόγο στη Γενική Συνέλευση, έδειξε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και εργαζόμενοι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα.
Παράλληλα, έγινε καθαρό ότι οι εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» αφορούν ολόκληρο τον κλάδο, επηρεάζουν συνολικά τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και αλλού. Οπως επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής, επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων επικαλούνται τα «φέσια» του «Μαρινόπουλου», για να ασκήσουν πίεση στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των δικών τους υπαλλήλων.
Πρόγραμμα δράσης στα καταστήματα
Την εισήγηση στη συνέλευση έκανε ο Αχμετ Μουσταφά, μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εκλεγμένος στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου με τις δυνάμεις της ΔΑΣ. Υπενθύμισε την επίθεση που έχουν δεχτεί οι 12.000 εργαζόμενοι της επιχείρησης, με μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, καθυστερήσεις και τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Τόνισε την ανάγκη να απαντήσουν με οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση, χωρίς να πέσουν στην παγίδα εφησυχασμού που στήνει η εργοδοσία και χωρίς να περιμένουν τη «σωτηρία» τους από τον έναν ή τον άλλο επενδυτή. Τις επόμενες μέρες, υλοποιώντας τις αποφάσεις της συνέλευσης, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν πλατύ άνοιγμα στα καταστήματα, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα.
Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα κλαδικά σωματεία προβάλλουν το εξής πλαίσιο πάλης:
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.
Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη μέρα, να δοθεί απάντηση άμεσα, με αγωνιστική κινητοποίηση.
Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσφυγής της εταιρείας στο άρθρο 99 ή στα άρθρα 106Α, 106Β, άμεση προσαρμογή των διεκδικήσεων, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κ.λπ.).
Tο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Μαρινόπουλος ΑΕ» και «ΚΡΟΝΟΣ - ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Ν. ΑΕΒΕ», σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 29/6, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]