ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρωτόγνωρη κατάσταση στο Βασιλικό Πωγωνίου ..Ζούσε στο σπίτι του με 40-50 σκύλους ...[βίντεο]

-Μια πρωτόγνωρη κατάσταση βίωναν  οι κάτοικοι στο Βασιλικό Πωγωνίου .

-Ψυχικά διαταραγμένος άνδρας ζούσε  στο σπίτι του   κάτω απο ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής    έχοντας μαζί του 40-50  σκύλους
-Στο βίντεο που ανέβηκε στο facebook με τίλτλο "Κοινωνία  ώρα 0 για τον ανθρωπο και τους σκύλους του "διακρίνεται η τραγική κατάσταση που  επικρατούσε στο συγκεκριμένο σπίτι..

Ψυχικά διαταραγμένος άνδρας ζούσε  στο σπίτι του   κάτω απο ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής   έχοντας μαζί του 40-50  σκύλους ,τόσοι  όσοι και η χωριτικότητα του Δημοτικού καταφυγίου της πόλης των Ιωαννίνων !
Σύμφωνα με τα οσα έκανε  γνωστά ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, κάτοικος του χωριού την Παρασκευή το απόγευμα επικοινώνησε μαζί  τους , εκλιπαρώντας τους  για βοήθεια.
 Eνημέρωσε τους εθελοντές για το  σπίτι που φαίνεται  στο βίντεο και   που ανάρτήθηκε στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook ,για   έναν  ψυχικά διαταραγμένο άνδρα που διέμενε μαζί με τους 40-50 σκύλους
Ο κάτοχος των σκύλων την προηγούμενη Δευτέρα μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι σκύλοι  όμως που άφησε πίσω του άλλοι ζούν στον εξωτερικό χώρο, και  είναι άλλοι εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι, νηστικοί!

Κάποιοι κάτοικοι πετούσαν λίγο φαγητό αλλά οι σκύλοι ήταν τόσοι πολλοί που τρώγονταν μεταξύ τους για το ποιός θα το πρωτοπάρει
Οσο για το σπίτι ...Υγειονομική βόμβα ...
Η ομάδα διάσωσης του Συλλόγου έφυγε άμεσα για το χωριό για να  να εκτιμήσει την κατάσταση και να ταίσει τους σκύλους.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που περιγράφουν τα όσα αντίκρυσαν ,στη σχετική τους ανάρτηση στο facebook:

"Όταν φτάσαμε σοκαριστήκαμε. Καταλάβαινες το σπίτι απο μέτρα μακριά ποιό είναι απο την μυρωδιά. Σκελετωμένοι σκύλοι, με ψώρα, να δαγκώνονται μεταξύ τους, ουρλιαχτά και κλάμματα κουταβιών και ενήλικων να έρχονται μέσα απο αυτό.."
Στο βίντεο που ανέβηκε στο facebook με τίτλο "Κοινωνία  ώρα 0 για τον ανθρωπο και τους σκύλους του "διακρίνεται η τραγική κατάσταση που  επικρατούσε στο συγκεκριμένο σπίτι..
Αγανακτισμένοι και θυμωμένοι οι εθελοντές του Συλλόγου ρώτησαν τους κατοίκους πως άφησαν να εξελιχτεί η κατάσταση έτσι, και γιατί το επέτρεπαν  αυτό να συμβαίνει τόσο καιρό και τα ζ'ωα  να γίνονται ολοένα  και πιο πολλά.
Η απάντηση που πήραν ήταν  πως  χρόνια τώρα ζητούν βοήθεια απο φιλοζωικά σωματεία της πόλης  έχουν κάνει καταγγελίες στον Πρόεδρο του χωριού, στον Δήμο Πωγωνίου, στην αστυνομία, στους δημοσιογράφους, όπως έκαναν και την Δευτέρα που μεταφέρθηκε ο άνθρωπος στην  Ψυχιατρική Κλινική , και απο όλους έπαιρναν και πήραν την ίδια απάντηση, "Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε."
Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων επικοινώνησε με  το Α.Τ της περιοχής για  να λάβει   την συγκατάθεση  απο τους συγγενείς του κατόχου των σκύλων, και αν ήταν δυνατόν και απο τον κάτοχό τους  για να μπουν  μέσα στο σπίτι και να μη χαθεί και άλλος  χρόνος αναμένοντας την εισαγγελική εντολή.
Το Σάββατο δόθηκε η άδεια απο όλους, και  με κλουβιά μεταφοράς πήραν  τα μωρά και τις μανούλες τους για αρχή.
"Μπαίνοντας στο σπίτι είδαμε εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Άνθρωπος και σκύλοι ζούσαν μέσα στα περιτώματα τους. Τα πατώματα ήταν καλυμμένα με περιτώματα χρόνων. Ούρα τους παντού!
Η μυρωδιά σου έκοβε την ανάσα. Άλλα ζούσαν σε δωμάτια με ανοιχτό φως και άλλα στο απόλυτο σκοτάδι. Όσες πόρτες και παράθυρα και αν ανοίξαμε η κατάσταση ήταν για λιποθυμία"σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook

Oι εθελοντές επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Πωγωνίου και τον ενημέρωσαν  για τις υποχρεώσεις του.Ο Δήμαρχος απάντησε   πως δεν έχει προσωπικό για  να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο περιστατικό. ,με την  Animal Action Ioannina να τον διαβεβαιώνει πως  θα αναλάβει την περισυλλογή των ζώων , την μεταφορά τους στα Ιωάννινα σε εξωτερικούς κτηνιάτρους, την φιλοξενία τους απο μέλη του συλλόγου μέχρι να αναρρώσουν ενώ απο τη Δημ.Αρχή   το μόνο που ζητήθηκε  ήταν η διαβεβαίωση πως θα καλύψει το οικονομικό μέρος του περιστατικού, όπως και δεσμεύτηκε  πως θα πράξει .
Ετσι οι εθελοντές του συλλόγου θα πηγαίνουν στο Βασιλικό και θα παίρνουν σταδιακά τους σκύλους για να λάβουν κτηνιατρικές υπηρεσίες και αν δεν βρούν τις δικές τους οικογένειες θα επανενταχθούν σε περιοχές του Δήμου Πωγωνίου.

Η  τραγική κατάσταση που βίωναν  ζώα και  κάτοικοι στο Βασιλικό αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται..
Η Animal Action Ioannina τέλος μέσω facebook  απευθύνει έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει
 "Χρειζόμαστε τροφές για τους σκύλους. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει για αυτές τις ψυχές που σε λίγο καιρό θα βρίσκαμε μόνο τα κουφάρια τους, ας επικοινωνήσει μαζί μας."

πηγη βίντεο-φωτο  facebook Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]