Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης : "Πρωθυπουργέ, πάρτε έμεσα μέτρα, η ακρίβεια μαστίζει τους καταναλωτές της φτώχειας"

Κάλεσμα , με ανοιχτή επιστολή, κάνει η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας , και την Κυβέρνηση,  να παρέμβουν άμεσα ,για την μείωση  της ακρίβειας , σε βασικά διατροφικά προϊόντα της καθημερινότητας.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι

 «  κ.Πρωθυπουργέ, ζητάμε την παρέμβαση σας , όχι για την χορήγηση επιδομάτων σίτισης, στις στρατιές των ανέργων και φτωχών καταναλωτών, λόγω μνημονίου, επί έξι συναπτά χρόνια ύφεσης , καταναλωτές ,που ζουν σε συνθήκες πρωτόγνωρες , αλλά στην πάταξη της ακρίβειας στις περισσότερες κατηγορίες βασικών ειδών διατροφής, για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σαυτά με αξιοπρέπεια και όχι να βλέπουμε τους Έλληνες καταναλωτές, σε κάδους σκουπιδιών και σε υπολοίματα των λαικών αγορών.
 κ.Πρωθυπουργέ , είναι αδιανόητο για μια Χώρα ,η χώρα μας , με τέτοιο φυσικό πλούτο, να υπάρχουν πολίτες ,όχι μόνο να βρίσκονται έξω από την απασχόληση, αλλά και να στερούνται τα βασικά προϊόντα ,ψωμί , γάλα.... ,όμως ακόμα ψυχολογικά αντέχουν καθώς διαθέτουν "αξιοπρέπεια".
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως κοινωνικός Φορέας, που στέκεται δίπλα στους πτωχοποιημένους ΄Ελληνες καταναλωτές, οφείλει να εκπέμψει S.O.S, προς κάθε κατεύθυνση ιδιαίτερα σε σας, υπογραμμίζοντας σας ,φτάνει πια.... τα διάφορα πτωχοποιητικά μέτρα, οι τιμές έχουν ξεφύγει, καμία σχέση με τις τιμές άλλων χωρών της Ε.Ε, σαν να είναι οι ΄Ελληνες καταναλωτές ,κατώτεροι Ευρωπαίοι πολίτες και ακόμα να σας τονίσει ότι  η "γάγγραινα" της φτώχειας, καθημερινά απλώνεται, με όλα τα δυσάρεστα οικονομικά μέτρα που καθημερινά νομοθετείτε, μειώνοντας το εισόδημα του καταναλωτή , με την επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων , μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία και σε ότι άλλο διανοηθείτε , προκειμένου ο ΄Ελληνας καταναλωτής ,να 'εχει περάσει σε αδιέξοδο, αφού τον έχετε οδηγήσει  στο περιθώριο, οικονομικά και κοινωνικά
κ.Πρωθυπουργέ, Πληρώνουμε τρεις φορές πιο ακριβά για τα ίδια προϊόντα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι το εισόδημα του μέσου Έλληνα πολίτη μειώθηκε κατά τουλάχιστον 60% λόγω των μνημονιακών πολιτικών, το καλάθι της νοικοκυράς στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη.
  
Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,σας καλεί  και ως Πρωθυπουργό αλλά και ως Κυβέρνηση αυτής της Χώρας ,  να λάβετε τα πρέποντα  μέτρα, μέτρα άμεσα (έλεγχος αγοράς, μείωση Φ.Π.Α, "καρτέλ" λειτουργία Επιτροπής Ανταγωνισμού κ.α) προκειμένου να συμβάλλετε στη δραστική μείωση της ακρίβειας,στα τρόφιμα της καθημερινότητας , συμπεριλαμβανομένης και της επιβολής "μηδενικού ΦΠΑ "στα βασικά είδη διατροφής

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]