Αντιδράσεις από το Δήμο Ζίτσας στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στη θέση «Φανερωμένη»

Την άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας προκάλεσε η αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών το βράδυ της Παρασκευής (01/07/2016), από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά σε ιδιωτική έκταση στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος το πρωί του Σαββάτου με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων κ.κ. Βασίλη Γαρδίκο, Χρυσόστομο Βούζα και Μανώλη Ματσάγκα συζήτησαν τα νέα δεδομένα και αποφάσισαν την αποστολή ανοιχτής επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα και τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας (04/07/2016).

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές Ιωαννίνων και τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κύριε   Υπουργέ,

Για άλλη μία φορά τα «κέντρα» λήψης αποφάσεων έκαναν το θαύμα τους εν τω μέσω της νυκτός.

Κάποιοι που έχουν αναλάβει το ρόλο του τοπάρχη μετέφεραν μέσα στη νύχτα (Παρασκευή 1 Ιουλίου) πρόσφυγες με μικρά παιδιά, από το Κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά που πρόσφατα φτιάχτηκαν βασικές υποδομές (αποχετευτικό δίκτυο, ντουζιέρες, τουαλέτες) σε ένα χώρο με ανύπαρκτες υποδομές παντελώς ακατάλληλο και ανέτοιμο για τη φιλοξενία τους.

Την ώρα που η επίσημη πολιτεία είχε αποφασίσει τη δημιουργία οργανωμένου Κέντρου φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη» και σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου Ζίτσας την Ελεούσα, ξαφνικά ενάντια σε κάθε λογική δημιούργησε ένα άλλο σε απόσταση μόλις 500 μέτρων, στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς.

Ζητούμε από την επίσημη πολιτεία την προστασία της και την καθιστούμε υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι με αυτές τις πρακτικές δυναμιτίζεται το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που θα έπρεπε να καλλιεργείται προς όφελος όλων.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας για να προσδιορίσουμε και εμείς σε έκτακτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου τα επόμενα βήματά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]