ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Πολύωρη η μάχη με τις φλόγες ... Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας[βίντεο]

Σε εξέλιξη είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική  και δασική έκταση  αρχικά στην περιοχή του Νεοχωρίου.
Απο τις 12.00 το μεσημέρι στο σημείο έφτασαν  ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ καθώς και 2 αεροσκάφη πετζετέλ απο το Ακτιο ,που συνέδραμαν ρίχνοντας επιβραδυντικό υγρό .
 Στην περιοχή  έφτασαν προς συνδρομή    δύο αεροσκάφη τύπου " καναντέρ" .

Το ευτύχημα ειναι πως  δεν απειλήθηκαν κατοικημενες περιοχές.
Η μεγάλη φωτιά ήταν  ορατή απο τα χωριά της   της Ζίτσας ,με τον Δήμαρχο της  περιοχής  κ.Πλιάκο να καταφθανει στο σημείο αμέσως  μόλις πληροφορήθηκε την εκδήλωση  της μεγάλης πυρκαγιάς.
"Δεν μπορούμε να παίζουμε με τη φωτιά ....Ειμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού,εχθές είχαμε μια μεγάλη φωτιά στον Αγιο Ιωάννη και σήμερα μια ακόμη μεγαλύτερη την οποία παλεύουν οι άνδρες της ΠΥ να θέσουν υπο έλεγχο "σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πλιάκος μιλώντας στην κάμερα του epirus-tv-news ,για να εφιστήσει στη συνέχεια την προσοχή των πολιτών κάνοντας λόγο για φωτιές που εκδηλώνονται  καθαρά απο ανθρώπινη βλακεία...

Περισσότερες απο 5 ωρες μετρά η μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ στη δύσβατη  περιοχή.
Ως προς τα μέτωπα της φωτιάς ,αυτά  έχουν επεκταθεί σε μεγάλη ακτίνα  απο την πλευρά του Πρωτόπαππα Ζίτσας μεχρι και προς την ΒΙ.ΠΕ ,με το πιο επικίνδυνο να είναι μέχρι στιγμής το μέτωπο  που έχει αναπτυχθεί στην Καρίτσα,σήμείωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας.
"Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση καθώς η  έκταση που καιγεται  έχει πολλά και πυκνά πουρνάρια  που διευκολύνουν  την επέκτασή της "υπογράμμισε ο κ.Μιχ.Πλιάκος, ενώ  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά  τους άνδρες της Π.Υ για την αδιάκοπη μάχη  τους με τις φλόγες "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]